Publikime

6 Piktore Shkodrane

Ky katalog i vogël përmban një “pisk” krijimtarie nga 6 piktore të njohura të qytetit të Shkodrës: N
Lexo me shume

Te drejtat e Grave ne Veri te Shqiperise

Edhe ky botim vjen në kuadër të projektit 3-vjeçar “Drejtësi, Paqe dhe Zhvillim në Veri të Shqipëris
Lexo me shume

Të Drejtat e Fëmijëve në Veri të Shqipërisë

Ky studim vjen në kuadër të projektit 3-vjeçar “Drejtësi, Paqe dhe Zhvillim në Veri të Shqipërisë” n
Lexo me shume

Blood Feud in Rrethina Commune

Ky studim në anglisht me titullin që në shqip do të thotë “Gjakmarrja në Komunën Rrethina” u përfund
Lexo me shume

Qarku Shkoder

Qarku i Shkodrës, është njësia më e madhe administrative e veriut dhe përfshin rrethet: Shkodër, Puk
Lexo me shume

Perrallat Tona

Në vazhdën e gjatë të botimeve të Komisionit Drejtësi dhe Paqe mbizotërojnë studimet dhe publicistik
Lexo me shume

Mesazhe te Shenjterise se Tij Papa Gjon Pali II

Sipas një tradite të hershme, në çdo fillim viti, Ati i Shenjtë i përcjell njerëzimit mesazhin e tij
Lexo me shume

Luke Kaçaj

Muzika operistike shqiptare ka lindur relativisht vonë, në fillimet e shek. XX, po ta krahasosh me s
Lexo me shume

Don Luixhi Orione

  Don Luigi Orione është një emër shumë i dashur për të gjithë katolikët, e jo vetëm, në të gji
Lexo me shume

Lin Delija

Lin Delija është një ndër piktorët më të famshëm shqiptarë që si për ironi të fatit, u njoh shumë më
Lexo me shume

Lufta Kunder Korrupsionit

Duke qenë korrupsioni historikisht një prej gangrenave të shoqërisë njerëzore në të gjitha kulturat
Lexo me shume

Struktura Etike e Kanunit

Kazuhiko Yamamoto është një studiues i mirënjohur japonez në fushën e mjekësisë. Ai merret me kërkim
Lexo me shume

Blood Feud in Albania

Siç  tregon edhe pasqyra e botimeve të Komisionit Drejtësi dhe Paqe, ku nuk është studimi i parë që
Lexo me shume

Konfliktet dhe Zgjidhja e tyre

Populli shqiptar në përgjithësi karakterizohet nga një temperament i rrëmbyer dhe gjaknxehtë i cili
Lexo me shume

Doktrina Sociale e Kishes

Kisha Katolike i kushton shumë rëndësi jo vetëm punës baritore (edukim fetar dhe shpirtëror) por edh
Lexo me shume

Permbledhje Sistematike e Zakoneve Juridike te vjetra Shqiptare

Kjo vepër me karakter studimor e autorit Zef Benussi, avokat i diplomuar në fushën e jurisprudencës
Lexo me shume